Alapító

 • Balog István

Kuratóriumi tagok

 • Kósa Erika (elnök)

  Több mint 25 éve tevékenykedik pénzügyi pályán. Az eredetileg pedagógus végzettséggel rendelkező szakember egy osztrák pénzügyi tanácsadó cégnél szerzett komoly tapasztalatot, ahol egy évtizeden keresztül dolgozott. Értékesítési igazgatói pozícióból váltott 1999-ben, amikor társaival megalapította korábbi cégét, amely Magyarország és Közép-Európa meghatározó pénzügyi konzulens szervezetévé nőtte ki magát. Kósa Erika társaival 13 éven keresztül kormányozta a korábbi társaság hajóját, majd 2012 őszén megalapította saját vállalkozását, a Consequit Groupot, amelyet 2016-ban értékesített, hogy minden idejét régi álmának, a Kósa Erika Akadémiának tudja szentelni. Magyarország leggazdagabb asszonya, az 50 legbefolyásosabb magyar üzleti döntéshozó egyedüli női tagja, konferenciák keresett előadója, a HBLF Női Klubjának tagja és szülőhelye, Csokonyavisonta díszpolgára.

 • Czakó Borbála

  Czakó Borbála Magyarország korábbi londoni nagykövete a Walesi herceg kezdeményezésére létrejött Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) elnöke. Jelenleg az Ernst & Young Globális igazgatója londoni székhellyel. Üzemmérnöki diplomája mellett közgazdász végzettséget szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Befektetési szakemberként a Rockefeller Incorporation-nél dolgozott New Yorkban, MBA-jét a CEU Business School-ban, illetve az Amerikai Egyesült Államokban végezte. 2011-ben Nemzetközi Igazgatósági Diplomát szerzett az Institute of Directors (IOD) Londoni Királyi Intézetnél. Tíz évig dolgozott a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Pénzügyi Szervezetnél (International Finance Corporation). Budapesti misszióvezetőként a Világbank-csoport speciális megbízásainak keretében végzett munkát régiós befektetésekben, az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában. 2002-től dolgozott a magyarországi Ernst & Youngnál, 2003-ban vezérigazgató és regionális vezérigazgató-helyettes lett. 2007 januárjában foglalta el posztját mint a Magyar Köztársaság Egyesült Királyságba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

 • Dr. Kürti Sándor

  1971-ben szerzett vegyészmérnöki, 1975-ben rendszermérnöki diplomát. 1985-ig a Dunai Kőolajipari Vállalatnál technológiai folyamatok automatizálásával foglalkozott.

  1989-ben alapította meg testvérével, Kürti Jánossal a KÜRT Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott. 1990-ben a KÜRT Alapítványi Gimnázium létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást. 1994-ben az adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáért a KÜRT elnyerte az Innovációs Nagydíjat. 1996-ban létrehozta a Cigányszármazású Gyerekek Oktatási Alapítványát. 1997 óta informatikai biztonsági technológiák kidolgozásával foglalkozik. 1998 óta a KÜRT Computer Rendszerház Rt. (jelenlegi nevén: KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.) elnöke.

  2000-ben megválasztották az Informatikai Vállalkozások Szövetsége alelnökének. 2001 óta tagja a Veszprémi Egyetem Tanácsadó Testületének. 2002-ben cége elnyerte a Budapest Klub Alapítvány által létrehozott Üzleti, etikai díjat és a XI. Innovációs Nagydíj Pályázaton a KÜRT az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Díját nyerte el. 2004-ben tagja lett a Magyar Mérnökakadémiának, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége elnökségi tagjává választotta, a KÜRT Rt. elnöke lett. 2005-ben az Európai információ-, és hálózatbiztonsági ügynökség (ENISA) szakértői szervezete (PSG) tagjának választotta, a KÜRT elnyerte a Családbarát munkahely díjat, nemzetközi felmérésében a KÜRT bekerült a Legjobb Munkahelyek közé. 2006-ban a Közép-Európai Egyetem (CEU) elnökségébe választották, a Veszprémi Egyetem Gazdasági Tanácsának elnökévé választották.

  Díjai, elismerései

  • Kalmár László-díj a számítógép-tudományban, annak alkalmazásában elért eredményeiért (1996)
  • az Év Informatikai Menedzsere (1997 és 1998)
  • Gábor Dénes-díj az innováció területén elért eredményeiért (1998)
  • Széchenyi-díj (2004)
  • az „Év Üzletembere 2005” díj az Ernst & Youngtól (2005)
  • Budapest XI. kerülete díszpolgára (2005)
  • Pro Informatika díj az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől (2007)
 • Tonk Emil

  Okleveles vegyészmérnök, nemzetközi marketing szakközgazdász.
  Tanulmányai közben, majd befejezése után 20 évig marketing területen dolgozott építőanyagi pari és vegyipari cégeknél vezető munkakörökben. Alkalmazotti pályáját marketing vezérigazgató helyettesként fejezte be.
  Több éves személyes tapasztalatára építve, jelenleg egy – üzletemberek, vezetők és munkatársaik képzésével foglalkozó – Üzleti Akadémia vezetője, egyben aktív előadója is. A szakma marketing guruként emlegeti
  Szakterülete az üzleti kommunikáció, ezen belül az üzleti kommunikáció személyhez kötődő formái, így elsősorban tárgyalási, kommunikációs, értékesítési és marketing módszerek, prezentációs technikák gyakorlatának tanítása. Speciális kurzusain a hatékony tárgyalások módszerei, speciális tárgyalások (pl. ár illetve beszerzési tárgyalások) a profi üzleti gondolkodásmód,a gyakorlatias marketing az eredményes vezetési módszerek, a vezetői példamutatás, motivációs módszerek egyre jobban keresett témák. A témák egyaránt szólnak az egyéni, kis és középvállalkozóknak, a gazdasági élet bármely területén tevékenykedő vezetők és munkatársai számára. Számtalan vállalkozás számára ad marketingstratégia, szervezetfejlesztés, szervezeti stratégia, SWOT analízis témákban tanácsadást.
  Egyik alapítója, és 27 éve alelnöke a Magyar Marketing Szövetségnek.
  Felkért előadója számos üzleti gazdasági ismereteket oktató felsőfokú intézményeknek , - így a Budapesti Corvinus Egyetem, a Nyugat magyarországi Egyetem, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, a Budapesti Gazdasági Egyetem a Kommunikációs Akadémia tárgyalástechnika, értékesítés technika tantárgyakban. Rendszeres előadója konferenciáknak, szakmai rendezvényeknek

  Szerzője az „Üzleti Patika” című üzletembereknek szóló 7 könyvből álló sorozatnak.
  Több mint 70 Cd-ből álló hanganyaga az üzleti életről szól
  Az „ Üzletmenet” TV műsor gyakori interjú alanya,
  A „ Napközben” (MR 1 ) és a Gazdasági Rádió rádióműsorok gyakori interjú alanya
  Védnöke számtalan gazdasági- üzleti klubnak, szaklapnak és rendezvénynek
  Címzetes egyetemi docens
  2010-ben beválasztották a Világ 20 Legjobb Üzleti előadója, trénere közé.
  2013 óta a Mentor Oscar díj tulajdonosa

 • Pető Ernő Imre

  Okleveles közgazdász, címzetes egyetemi docens, A szállítmányozás és a logisztika különböző területein eltöltött 40 év során több nemzetközileg is ismert magyar nagyvállalatnál töltött be különböző vezetői pozíciókat, aktív pályafutását a Rotterdami Kikötő Közép- és Kelet-európai regionális igazgatójaként fejezte be. Tevékenysége során mindig nagy figyelmet fordított a pálykezdő fiatalok segítésére, rendszeresen oktatott a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen, és más felőoktatási intézményekben. 2010 óta a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke.

 • Kuller József

  Az Ingatlanbank Holding Zrt. vezérigazgatója. Nagy beruházások finanszírozására és lebonyolítására van kiképezve. A műszaki pályán, az intézményes idősgondozás és a sportirányítás terén rendelkezik tapasztalattal. A Normafa Idősek Otthonának alapítója és tulajdonosa.

  20 évig a Pécsi Vasutas Sport Kör birkózója volt. 1986 és 1993 a Magyar Birkózó-szövetség főtitkára, majd a szövetség alelnöke volt. 1994-2000 között a budapesti Spartacus alelnökeként tevékenykedett. A SOTE Testnevelési és Sporttudományi karának (TF) tanácsnoka. 2012 óta a Magyar Edzők Társasága, felügyelő bizottságának elnöke.

  Tanulmányait a Műszaki Főiskolán, a Tanárképző Főiskolán, a Testnevelési Főiskolán, majd a Testnevelési Egyetemen és a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végezte.
  A St. Lázár lovagrend 2012-ben a lovagjai közé fogadta.

Tudományos munkatársak

 • Vér Eszter Virág (PhD)

  Tudományos fokozat

  2014 PhD ELTE BTK (történelemtudomány, XIX. századi magyar történelem szakirány)

  Tanulmányok

  2006-2009 ELTE BTK Új- és Jelenkori Magyar Történelem Doktori Program
  2001-2005 ELTE BTK Levéltár szak
  2000-2004 ELTE BTK Új- és legújabb kori történeti muzeológia szak
  1999-2004 ELTE BTK Történelem szak

  Munkahelyek, szakmai tapasztalatok

  2009- ELTE BTK Történeti Intézet Történelem Segédtudományai Tanszék, egyetemi tanársegéd
  2007-2009 ELTE BTK Történeti Intézet Történelem Segédtudományai Tanszék, megbízott előadó
  2007 Gödöllő Királyi Kastély Múzeum, „Erzsébet királyné emlékév” program; történész-muzeológus
  2005-2006 ELTE Egyetemi Levéltár, muzeológus-levéltáros
  2005 Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Polgári kori Kormányszervek, Belügyminisztérium; levéltáros gyakornok
  2004 Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Tár, Textilgyűjtemény; muzeológus gyakornok

  Kutatási terület

  19-20. századi kultusztörténet (különös tekintettel Erzsébet királyné magyarországi kultuszára), 19. század második felének művelődés- és életmódtörténete

  Publikációk

  https://vm.mtmt.hu/search/slist.php?AuthorID=10028714

 • Czeferner Dóra

  Angol és történelem szakon szerzett egyetemi diplomát, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Történettudományi Intézetében folytatja doktori tanulmányait. Fő kutatási területe a polgári liberális nőmozgalmak története az Osztrák-Magyar Monarchiában és Németországban a 20. század kezdetén. Oktatói tevékenysége mellett több éves szerkesztői, fordítói tapasztalatokkal rendelkezik.

  Fontosabb külföldi ösztöndíjai:

  • 2014 DAAD ösztöndíj (Lipcse, Németország, 10 hó)
  • 2014, 2016 Collegium Hungaricum Ösztöndíj (Bécs, Ausztria, összesen 3 hó)
  • 2016 OeAD ösztöndíj (Bécs, Ausztria, 4 hó)
  • 2017 Klebelsberg Kunó ösztöndíj (New York, Amerikai Egyesült Államok, 2 hó)